Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، پست کردن بسته‌های پستی یکی از قدیمی‌ترین خدماتی است که در بین خدمات ارائه شده در جوامع مختلف به چشم می‌خورد. این موضوع در گذشته‌های دور به صورت‌های مختلفی مانند ارسال نامه‌ها به وسیله نامه رسان‌ها یا قاصد‌ها صورت می‌گرفته است و متناسب با تغییراتی که در تمدن‌ها و جوامع رخ داده است و به تبع تغییر در نیاز‌های پستی، متفاوت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارسال مرسولات پستی در ایام قدیم که ارتباطات مانند امروز از گستردگی خاصی بهره‌مند نبود و فناوری‌هایی مانند تلفن ثابت، تلفن همراه، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در دسترس مردم قرار نداشت، پست نقش پررنگی در رساندن نامه مردم به یکدیگر و اطلاع از اوضاع هم ایفا می‌کرد.

امروزه با گسترش نقش فناوری در زندگی روزمره مردم، ارائه خدمات پستی با دگرگونی‌هایی مواجه شده است؛ تعداد نامه‌هایی که بین مردم عادی و به صورت روزمره رد و بدل می‌شد کمتر شده و محتوای آن نامه‌ها از طریق تلفن و پیامک و یا بر بستر اینترنت و از طریق تماس‌های صوتی و تصویری رد و بدل می‌شود. از طرفی با به کارگیری وسایل جدید برای رساندن مرسوله‌های پستی به مقصد، زمان کمتری صرف انتقال مرسوله‌ها و تحویل آن به گیرنده می‌شود. همچنین بخش زیادی از فعالیت‌های پستی در فضای سایبری صورت می‌گیرد.

با همه این تفاسیر نمی‌توان نقش بی بدیل پست در زندگی مردم را نادیده گرفت. به تازگی با درگیر شدن بسیاری از کشور‌های جهان با ویروس مرگبار کرونا، نیاز مردم به خدمات پستی بیش از پیش متجلی شده است. در این دوران افراد سعی دارند برای حفظ سلامتی خود و دیگران از حضور در مراکز خرید اجتناب کنند و لوازم مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های اینترنتی موجود در فضای مجازی تهیه کنند. رسیدن اجناس خریداری شده از فروشگاه اینترنتی به دست خریدار وظیفه اصلی شرکت ملی پست است. به علاوه روند قبلی این شرکت برای رساندن مدارک و نامه‌ها نیز همچنان پا برجا است.

این موضوع باعث شده که میزان مرسولاتی که از بین مردم و توسط شرکت پست رد و بدل می‌شوند با افزایش چشم‌گیری رو به رو شود. در این میان برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده اند در چنین شرایطی این شرکت اقدام به افزایش تعرفه خدمات پستی خود کرده و در راستای جبران خسارت‌های احتمالی برای مرسولات، هزینه‌ای از مشتری دریافت می‌کند و نسبت به این موضوعات اعتراض کرده اند.

در این راستا باشگاه خبرنگاران جوان به گفتگو با محمد اخلاقی مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و امور مشتریان شرکت ملی پست پرداخته و ابهاماتی را درباره هزینه‌های خدمات پستی مطرح کرد که در ادامه پاسخ اخلاقی را مشاهده می‌کنید:

تعرفه خدمات پستی از سال ۹۸ هیچ گونه تغییری نداشته است

او درباره افزایش قیمت خدمات پستی گفت: آخرین افزایش تعرفه خدمات شرکت ملی پست مربوط به سال ۹۸ بوده و در سال جاری این خدمات هیچ گونه افزایشی نداشته است.

مدیرکل امور مشتریان شرکت ملی پست بیان کرد: در چهارماهه ابتدای امسال در حوزه بسته‌ها و تجارت الکترونیک نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۸۰ درصد افزایش یافته است.

چگونه شکایات خود از خدمات رسانی شرکت پست را ثبت کنیم؟

اخلاقی درباره روند ثبت شکایت از سوی مشتریان شرکت پست توضیح داد: این شرکت در فضای مجازی حضور فعال داشته و در صورت مطرح شدن هرگونه شکایت از سوی کاربران در شبکه‌های اجتماعی در زمانی کمتر از ۲۴ ساعت، به شکایت مشتریان پاسخ می‌دهد. برخی با انتشار توئیت یا با قید کردن نام کاربری حساب توئیتری شرکت ملی پست و یا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور و همچنین بر بستر دیگر شبکه‌های اجتماعی مسائل و ابهاماتی را مطرح می‌کنند. نیرو‌های فعال در شبکه‌های مجازی ضمن ارائه گزارش، تحلیل و پاسخ به چنین مسائلی برای رفع مشکلات در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام می‌کنند. اخیرا بر اساس آمار اعلام شده، میزان شکایت‌های مردمی در شبکه‌های اجتماعی از خدمات رسانی شرکت ملی پست با کاهش چشم‌گیری مواجه بوده است.

او تصریح کرد: در زمینه مراجعه‌های حضوری در دفتر مدیریت عملکرد و یا میز خدمت که در مراکز پستی وجود دارد، شکایت مشتریان و یا پیشنهاداتشان ثبت شده و پس از طی مراحل اداری پیگیری و پاسخ داده می‌شود. به علاوه مشتریان می‌توانند با مراجعه به سامانه eop.post.ir برای ثبت شکایات یا پیشنهادات خود اقدام کنند.

مدیرکل امور مشتریان شرکت پست عنوان کرد: مدت زمان پاسخگویی به شکایات متناسب با نوع شکایت متفاوت است؛ اگر شکایات حضوری مربوط به مسائلی مانند مفقود شدن بسته باشد طی شدن روند اداری آن زمان بر است، اما پیگیری شکایت‌های متداول مانند تاخیر در رسیدن مرسوله به دست گیرنده، زمان کمتری نیاز دارد. در حوزه پاسخگویی به شکایات مجازی مشتریان حتی در ساعات غیر اداری نیز شرکت پست خدمات ارائه می‌کند و اگر حقی از مشتری پایمال شده باشد آن را جبران می‌کند. پاسخگویی به مسائل مطرح شده از سوی کاربران بر عهده مدیران ارشد شرکت و مدیران استان‌ها است و در این زمینه از تمام ظرفیت پست استفاده می‌شود.

چرا شرکت پست برای ارسال کالاهای ارزشمند از مشتری هزینه دریافت می‌کند؟

اخلاقی افزود: شرکت ملی پست برای تمامی مرسولات خود تا سقف ۸۰۰ هزار تومان تعهد غرامت اجباری دارد یعنی درصورتی که ارزش مالی مرسوله کمتر از این میزان باشد، این شرکت مسئولیت صدمه دیدن مرسوله مشتری را بر عهده دارد، اما درصورتی که ارزش مرسوله بیش از ۸۰۰ هزار تومان باشد شرکت پست باید مبلغی را از مشتری برای تعهد غرامت اظهار شده دریافت کند تا درصورت صدمه دیدن کالا، مشکلی در این زمینه به وجود نیاید. قیمتی که برای این تعهد از مشتری دریافت می‌شود برای اوراق بهادار ۰.۱ درصد از ارزش مرسوله و برای کا‌لاهای ارزشمند ۰.۲ درصد از ارزش مرسوله است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شرکت پست مرسولات پستی مرسوله پستی خدمات پستی شبکه های اجتماعی مشتریان شرکت شرکت ملی پست خدمات پستی شرکت پست نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۱۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند

هرساله با نزدیک شدن به روز‌های گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستم‌های سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا می‌کند. آخرین آمار‌های وضعیت شبکه برق کشور نشان می‌دهد که در روز‌های گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.

از این جهت که در روز‌های گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی می‌کند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامه‌ای ۱۸۰ اقدامه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

بخش مهم دیگر این برنامه‌ها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی تامین می‌شود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحد‌های نیروگاهی را برجسته می‌کند.

برنامه‌های تعمیراتی نیروگاه‌ها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.

در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های برق حرارتی تامین می‌شود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاه‌های حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحد‌ها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.

وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاه‌های حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاه‌ها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.

این مقام مسئول در خصوص برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آماده‌سازی این واحد‌ها برای تولید انرژی پایدار در ماه‌های گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده تا نیمه اردیبهشت‌ماه بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته می‌شود 

گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.

در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و بهره‌برداری تولید در خصوص جزئیات برنامه‌های تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامه‌های یاد شده بتوانیم تمامی واحد‌های نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روز‌های اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.

با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیش‌بینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • حضور بیش از ۲۰۰ شرکت تولیدکننده و دانش بنیان در کنگره ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • باجه سیار قبول مرسولات پستی در یزد فعال می‌شود